De här pannkakorna är verkligen hur goda som helst!
Receptet hittade jag i Erica Palmcrantz nya bok ”Mitt nya rawfood kök”. Det behövs en torkugn (eller att du torkar i vanlig ugn på mycket låg värme). Det är ingen snabbmat eftersom de ska torkas i ganska många timmar. Men väl värt att vänta på!
Ingredienser
- 1 butternutspumpa
- 2 msk mandelsmör
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1-2 dl vatten
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk honung
Gör så här
Skär bort skalet och kärnorna från pumpan och dela pumpaköttet i mindre bitar. Mixa bitarna med övriga ingredienser (utom vattnet) i en höghastighetsblender. Börja med 1 dl vatten och öka tills konsistensen blir som en tjock smoothie.
Smörj in bakplåtspapper (teflex för torkugn) med kokosolja och bred ut pannkakorna på ett varsitt ark. Eller gör många små plättar om du hellre gillar det.
Torka i ugnen tills de lossnar från teflex men inte så länge att de blir för torra. Svårt att avgöra tiden, men 10-15 timmar beroende på storlek på pannkakorna. Testa dig fram för att hitta rätt tid för din ugn.
Serveringstips
Servera med en hallonsylt gjord av krossade hallon blandad med chiafrön eller en plommonmarmelad av mixade plommon och dadlar.