Man kan självklart se detta som en ersättning för vispad grädde, men faktum är att jag tycker detta är så otroligt mycket godare än vanligt grädde. Även om du inte äter rawfood så kan jag varmt rekommendera detta som tillbehör till en härlig fruktsallad eller en söt paj.
Ber om ursäkt för den dåliga bilden. Den är inte redigerad till att vara vit grädde som många andra är på nätet – för cashewgrädde är inte vit, utan har en brun/grå nyans som kanske inte är så tilltalande – men smaken är!
3-4 portioner
Ingredienser
- 2,5 dl naturella och ekologiska cashewnötter
- 1 päron
- 2-3 msk vatten (beror på blendern, testa dig fram)
- 1 tsk vaniljpulver (inte socker)
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en highspeed blender och kör länge så det blir ordentligt krämigt. Grädden tjocknar i kylen. Om du använder en mixer med svagare motor så är det viktigt att du pausar ofta så du inte bränner motorn.