Choklad- & Citrusmousse

Publicerat den

Det här receptet har jag aldrig provat – det har försvunnit i högen av desserter, det blir garanterat nästa dessert som jag serverar!

4 portioner

Ingredienser:

  • 150 gram mörk choklad
  • rivet skal av en citron
  • 3 msk creme fraiche
  • 2 äggvitor
  • ev. 1 msk av konjak eller rom

Gör så här:

Smält chokladen. Ta den från värmen och rör i rivet skal, crème fraîche och ev. konjak/rom. Vispa vitorna nästan hårda och vänd sedan ner skummet i chokladen.

Fördela moussen i portionsglas och garnera gärna med citronskal. Ställ kallt att stelna, tar inte mer än en timme.

 

Missa inga inlägg, följ bloggen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
17°
Molnigt
07:1817:19 WET
FreLörSönMånTis
20°C / 11°C
22°C / 16°C
23°C / 16°C
19°C / 10°C
20°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.