Julgodis till höger och vänster, alltid svårt att veta vad man ska göra. Man har sina klassiker och den här kommer bli en ny klassiker hos mig, för det här är ruskigt gott! Hittade tryffelreceptet i senaste Buffé men justerade det lite och hade tänkt göra riktiga praliner. Men i brist på bra formar till det så rullade jag kladdet i krossade pepparkakor.
ca 25 st.
Ingredienser:
- 150 gram mörk choklad
- 1/2 dl hackade hasselnötter
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 2 msk honung
- 25 g rumsvarmt smör
- 1 krm flingsalt
- några pepparkakor (helst egenbakade så klart)
Gör så här:
Finhacka chokladen och lägg den i en bucke tillsammans med hasselnötshacket och saltet.
Värm grädde och honung i en kastrull. När honungen smält så häller du det över chokladen i bunken och rör till en jämn smet. Rör sedan ner smöret i små klickar.
Lägg över i en plastburk (med lock på som kanske förhindrar dig att gå och småäta) och ställ i kylen, minst ett par timmar, men det kan stå i flera dagar.
Forma till runda tryfflar och rulla i pepparkakskross och låt stå kallt tills det ska serveras.