Ett sött och juligt bröd som är grymt enkelt att baka. Receptet är byggt på måttet ”kopp” och det använder jag för jag tycker det är roligt, men självklart kan man räkna om 1 kopp = 250 ml
Ingredienser:
- 1 kopp hackade dadlar (ca 6-8 st. stora)
- 1 1/2 kopp vatten
- 2 1/2 kopp vetemjöl
- 1 1/2 kopp socker
- 50 gram smör
- 2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 ägg
- strömjöl och smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Kärna ur och hacka dadlarna lägg i kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka några minuter tills dadlarna är mjuka. Smält smöret i kastrullen och när det smält häller du det över alla redan ihopblandade ingredienser.
Smörj och bröa en avlång brödform.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter (prova med sticka!).