Du köper väl inte färdiga fiskpinnar? Det är så enkelt att göra egna. Godare blir det också och så vet du vad det är i dem.
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g vit fiskfilé
- 1 dl mjöl
- finrivet skal av 1 citron
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
Ljummen sallad:
- 600 g delikatesspotatis
- 400 g morötter
- 200 g sockerärter
- 1 rödlök
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 dl grovt skuren dill
- salt, peppar, olivolja
Gör så här:
Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på egen tallrik och låt det stå och vila.
Gör salladen. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt sockerärtorna koka med de sista 2 minuterna.
Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av 2 msk olja, äppelcidervinäger, 1 tsk salt och 1/2 krm peppar.
Häll av vattnet av potatisen och grönsakerna och låt det ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar.
Servera med potatissalladen och en valfri kall sås!