Är det något jag saknat under de senaste åren så är det pannkakor! Jag har inte haft mjöl eller socker hemma på snart 2,5 år. När jag är ute och äter så väljer jag annat än pannkakor, de är sällan goda ändå när man äter ute.
Dessutom undviker jag gluten och tycker inte att det är värt att äta det för icke smarriga pannkakor. Nu har jag hittat ett recept på goda pannkakor utan gluten, hämtat från nillaskitchen.se
12 st. mastiga pannkakor, lämpligt för 3-4 personer
Ingredienser
- 6 ägg
- 3 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna med en visp, gärna elvisp så det inte klumpar sig. Stek pannkakor i en het panna, jag tog 3/4 dl smet till varje pannkaka. Det går säkert att göra tunnare!
Servera gärna med hallonsylt (gjord på hallon, chiafrön och lite sötning), skivad banan och kokosflingor.