Första gången jag åt de här var jag bortbjuden, Hannes & Anneli hade hämtat receptet i Vibeke Amdisens bok och den har jag också så vi har gjort det här några gånger hemma också.
Väldigt gott även om det är lite pill med att få rullarna att hänga ihop. Men gott är det! Sesamdressingen är fantastisk och kan självklart användas till annat också.
2 portioner / 6-8 rullar
Ingredienser
Grönsaksrullarna
- 2 avokado
- 1 stor skalad morot
- ⅓ gurka
- ½ skalad och riven rödbeta
- färsk basilika
- 6-8 romansalladsblad
- 6-8 rispapper
Sesamdressing
- 2 msk sesamfrön
- ½ dl olivolja
- 2 tsk senap
- 2 ½ msk äppelcidervinäger
- 2 tsk agavesirap
- 2-3 torkade dadlar
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 3 msk tamari
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Börja med att riva rödbetan och skära resterande av grönsakerna i avlånga bitar.
Doppa rispappen, ett i taget, i en stor skål med hett vatten och lägg dem sedan plant på en fuktig kökshandduk. Lägg sedan på salladsbladet och fyll på med resten av grönsakerna. Basilikan är viktig för den rätta smakens skull så se till att det finns basilika för varje tugga.
Rulla ihop (se instruktioner på förpackningen om du är osäker på hur man gör) och lägg på tallrik.
Lägg alla ingredienser till sesamdressingen i blundern och kör tills allt har mixats ihop till en härligt segflytande dressing.
Doppa rullarna i dressingen och njut!