Reflekterar över hur vårt nomadliv förändrat det digitala beteendet och behovet. Vilka appar vill vi ha lättillgängliga nu för tiden?
På hemskärmen på våra telefoner har vi appar som vi använder ofta, som vi vill ska vara lättillgängliga och de är inte samma nu som för ett par år sen. Fokuserar på min mobil, då jag ändrar hemskärmen mer än vad Roger gör.
Appar innan husbilslivet
Apparna på min hemskärm var av annan karaktär tidigare. Då var det mycket sociala kanaler och jag hade dessutom aviseringar på de flesta.
Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, RSS-läsare, Netflix, TV4 play, Espressohouse, ToGo (Gbgs lokaltrafik) & Väckarklocka är appar som inte finns på startskärmen längre, en del är till och med helt borttagna.
Aktuella appar
Kassabok, Google Maps, Musik, CamperContact, Telenor (för att hålla koll på surfpotten), Afterlight (bildredigering), Evernote (alla recept), Påminnelser (handlingslista), Väderappar & Open VPN (för säkrare surf på öppna wifi)
De appar som inte förändrats är Facebook, Mejl, Messanger, Asana (jobb), Safari, Telefon, SMS, Anteckningar & Kamera.
Ser ni den stora skillnaden? Digitalt socialt liv och slötittande har minskat så till den grad att apparna inte behöver vara tillgängliga längre. Den tiden verkar vara ersatt med att leta boplatser, kolla vädret, redigera bilder och planera/laga mat.
Svårt att dra slutsatser så klart från denna reflektion, vår tid läggs ju inte bara på att ha näsan i telefonen, vi använder även våra iPads och datorer, men framför allt gör vi en massa som inte ens är digitalt. Så även om vi är digitala nomader så ändras det digitala beteendet i takt med att andra saker får ta plats och värderingar i livet förändras.
Översta bilden visar Sines strand och borg.
/Anna
4 svar till ”Helt andra appar på hemskärmen”
Ja så är det, man byter appar efter behov????
Japp så är det 😀
Stämmer verkligen. Det har redan förändrats hos mig, tog inte särskilt lång tid. Mer förändringar lär det bli framöver. Telefonapparna berättar hur du lever mer än man tror.????
Telefonen är ju ett av våra viktigaste verktyg numera, så inte konstigt egentligen.