När vi skriver om besöksmål och boplatser berättar vi inte om dess historia eller ger koordinater till var platsen är. Varför?
Vi bloggar om vår livsstil och våra reflektioner kring den och de platser vi väljer att bo på, om det så är ett dygn, en vecka eller en månad. Om vi skulle skriva beskrivningar om händelser från exempelvis världskrigen eller medeltiden så skulle bloggens karaktär ändras drastiskt.
Många andra bloggar, både husbils- & resebloggar, bjuder på all sån information. Men framför allt finns det mängder av kunskap att hämta på Google och i böcker, de där tunga sakerna med blad en får bläddra länge i för att hitta det en söker..:)
Vårt resonemang är att om du som läsare inspireras att besöka en plats kan du lätt hitta den informationen som just du vill ha genom en enkel sökning på Google. Är du inte intresserad av platsen behöver du inte heller matas med onödig information när du besöker vår blogg.
Alla vill ha olika. En del vill veta allt historiskt, andra vill veta om golfbanor, arkitektur, vandringsleder, kändisar, klimat.. listan kan göras lång. Vi undanhåller massor av sånt medvetet. Vi vill visa bilder och ge dig våra reflektioner, söker du annan information än det vi förmedlat så finns det att hämta utifrån dina egna behov endast ett knapptryck bort.
Vi delar med oss av alla boplatser och vad vi tycker om dem, i våra boplatskartor, en karta per land. Vi visar också hur vår resväg ser ut, vilket gör att du kan få en indikation på i vilket område platserna vi besöker ligger. Alla dessa kartor hittar du via menyn!
Våra inlägg kommer aldrig innehålla koordinater eller vägbeskrivningar varken till boplatser eller andra ställen vi berättar om, det är vi övertygade om att du kan leta fram alldeles själv 🙂
Bilden visar Blanes i kvällningen, tagen precis utanför campingens grind.
/Anna & Roger
9 svar till ”Historia & koordinater får du googla”
Hej
Jag tycker ni håller en alldeles utmärkt nivå på berättelser om platser, jag som blir nyfiken kollar lite extra på den platsen. Vad beträffar berättelser om ert boende både missöden och glädjen i ”Frankiboy” är härligt berättade.
Vad bra Ove, tack!
Jag är inte missnöjd har leta fram platser ni har varit och lagt in på min karta. Det är grejen tycket jag att man får veta lite mera om intressanta platser genom att läsa blogg och reseskildringar. Googel är för mig ett verktyg. Bra att se på Streetmaps om man ska till en vis plats minskar osäkerheten.
Satellitvyn på Google har räddat oss några gånger 🙂
Det står ju er helt fritt att skriva precis vad ni vill. Vill ni skriva om er livsstil och blogga om era upplevelser från era resor är det fritt fram.
Som en av de där nissarna som skriver guideböcker så kan jag rapportera att det tar väldigt väldigt mycket längre tid att skriva böcker, än att skriva personliga betraktelser i bloggform. Så det kan vara ett klokt val av er att fortsätta på er väg om ni vill lägga tid på att umgås, istället för att dubbelkolla fakta.
För övrigt reagerar jag en smula på att det ska ta lång tid att hitta det man söker i en bok. Poängen med att betala för en tryckt reseguide är att någon annan har spenderat veckor på att googla, intervjua och antagligen också resa runt och prova. Samt ännu fler veckor på att sortera upp infon, strukturera upp den i någon vettig ordning och sedan presentera alltihop på ett lättfattligt sätt. Allt detta jobb lägger vi ner för att det ska bli enklare för läsaren än att leta runt bland bloggar av blandad kvalitet. Vi sparar tid åt läsarna genom att servera informationen på silverfat. Vi lyckas förstås inte jämnt och alla har inte samma intressen som den som skrivit. Därför är det toppen att det finns en flora av bloggar att följa.
Visst är det fantastiskt att en kan välja vad en skriver. Jag vet mycket väl att det tar tid att skriva när det krävs research, har skrivit såna inlägg oxå, men på annan blogg. Och mitt inflikande om böcker var menat som ett skämt, ber om ursäkt för om det landade fel.
Ingen fara. Jag vet att du vet att det tar tid att skriva böcker. Men jag blir lite galen över alla människor som går med i en FB-grupp och säger ”vi ska åka dit och dit, kan vi få lite restaurangtips som inte är turistfällor”. Sedan svarar tre personer med sina favoritrestauranger (vilka ofta är de som är mest frekventerade av turister) och så är folk nöjda med att de fått ”genuina” tips och inte sådant som hittas i en guidebok.
Tycker er Blogg är bra och så intressant att få läsa! 🙂
Ha det gött……
Tackar ödmjukast!