Den här har jag inte gjort någon gång och dessvärre lär det inte bli så heller eftersom jag är laktosintolerant. Vad jag känner till så finns det ingen laktosfri Japp. Än.
Men eftersom receptet kommer från min vän Erica så är jag övertygad om att det här är dundergott. Så prova på vettja!
Ingredienser:
- 175 gram mörk choklad
- 2 st. bitar av Japp el. Mars (á 55 gr)
- 4 st. äggulor
- 3 msk socker
- 1 krm salt
- 4 dl vispgrädde
Gör så här:
Grovhacka och smält choklad och Japp i vattenbad eller micro. Rör till en jämn smet. I separat skål vispas äggulor, socker och salt fluffigt. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något. Vispa grädden hård, rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp för att stelna. Garnera gärna med lite hackad choklad