rawfood tårta choklad och jordgubbar

Jordgubbs- & chokladtårta

Publicerat den

Denna tårta serverade jag på påskafton. Helt underbar smak av choklad och jordgubbar. Ju mer smakrika jordgubbarna är desto godare tårta!

Ingredienser

Botten:

  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 1/2 dl paranötter
  • 12 st torkade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl carob
  • 1 tsk vatten
  • två nypor salt

Jordgubbskräm:

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2 st. avokado
  • 6 torkade dadlar
  • 1 krm vanilj

Garnering:

Färska jordgubbar eller granatäpplekärnor

Gör så här

Lägg dadlarna i blöt  i några timmar.

Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Tryck ut botten i en springform med avtagbar kant. Ställ kallt. Botten kan med fördel förberedas innan och förvaras i kyl eller frys.

Krämen gör du genom att blanda alla ingredienser i en mixer/blender. Bred ut krämen över botten och garnera sedan vackert innan du ska bjuda på tårtan.

Receptet är hämtat ut Karin Haglunds bok om rawfood.

Missa inga inlägg, följ bloggen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
07:1817:19 WET
FreLörSönMånTis
20°C / 11°C
22°C / 15°C
22°C / 16°C
19°C / 10°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.