Denna tårta serverade jag på påskafton. Helt underbar smak av choklad och jordgubbar. Ju mer smakrika jordgubbarna är desto godare tårta!
Ingredienser
Botten:
- 1 1/2 dl valnötter
- 1 1/2 dl paranötter
- 12 st torkade dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 msk agavesirap
- 1 dl kakao
- 1/2 dl carob
- 1 tsk vatten
- två nypor salt
Jordgubbskräm:
- 1 liter färska jordgubbar
- 2 st. avokado
- 6 torkade dadlar
- 1 krm vanilj
Garnering:
Färska jordgubbar eller granatäpplekärnor
Gör så här
Lägg dadlarna i blöt i några timmar.
Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Tryck ut botten i en springform med avtagbar kant. Ställ kallt. Botten kan med fördel förberedas innan och förvaras i kyl eller frys.
Krämen gör du genom att blanda alla ingredienser i en mixer/blender. Bred ut krämen över botten och garnera sedan vackert innan du ska bjuda på tårtan.
Receptet är hämtat ut Karin Haglunds bok om rawfood.