Storfavorit bland oss tjejer i familjen, men även mannen tycker det här är gott fast han inte är så förtjust i fisk, särskilt inte lax.
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g laxfilé
- 2 st. jalapenos
- 1 tsk salt
- rivet skal och saft av 1 lime
- 1 msk potatismjöl (kan uteslutas)
- 1 mango
- 2 dl matyoghurt el. creme fraiche
- 1 salladslök
- ev. rostat bröd
Gör så här:
Kärna ur och finhacka pepparn.
Mixa laxen tillsammans med hälften av chilin, salt , limeskal, mjöl och 1/2 dl av yoghurten till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar.
Hacka mangon, finstrimla salladslöken. Blanda mango, lök, limesaft med resten av yoghurten och pepparn till en härlig salsa.
Stek laxburgarna i smör i ca 2 min på varje sida.
Serveras med mangosalsan och ev. rostat bröd.