Att göra sin egen lemoncurd är inte svårt. Dessutom blir den otroligt god. Det här receptet har jag hittat hos AnnaCarin och jag älskar det! Surt och mindre sött än många andra recept.
En sats ger 7 dl.
Ingredienser:
- 2 små citroner, gärna ekologiska
- 2 dl socker, gärna ekologiskt
- 2 st. ägg, gärna ekologiska
- 100 gram smör, gärna ekologiskt
Gör så här:
Tvätta citronerna. Finriv skalet och pressa juicen dem. Lägg i den kastrull tillsammans med 1 dl socker och smöret. Koka upp så att det smälter ihop, ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa äggen pösiga med sockret som är kvar (1 dl). Blanda ner äggblandningen i kastrullen och låt det sjuda – obs! det får inte koka! – tills krämen har tjocknat.
Häll upp på ren burk, låt det svalna och ställ i kylen, eller upp i en påse och lägg i frysen.
Perfekt att serveras på ett digistive kex till eftermiddagskaffet eller att ta en sked direkt ur burken och bara njuta!