Fick tipset att prova Mannerströms kycklingrullader och det var en god rätt. Inte något man snabbt slänger ihop utan det är lite pill. Jag fick inte fram smakerna fullt ut första gången jag gjorde den, men jag ska göra det igen! Serverades med potatismos, men tror pressad potatis kan vara en hit till.
4 portioner
Ingredienser
- 16 tunna skivor av kycklingbröst
- 1/2 gul lök
- 1 paket bacon
- 1-2 msk fransk senap
- 1 dl hackad persilja
- 4 st morötter
- 5 dl kycklingbuljong el. fond
- ½ dl creme fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- salt, peppar
Gör så här
Klipp baconet i små bitar och fördela ut i stekpannan. Finhacka löken och fräs det sedan tillsammans med baconet tills löken är mjuk.Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Använd sedan två tandpetare för att hålla ihop varje rullad.
Stek kycklingen och när de fått fin färg häller man på kycklingbuljongen och låter det småputtra i ca 15 minuter. Skär morötterna i stavar och lägg i pannan.
Lyft ur rulladerna och morötterna ur pannan.
I buljongen tillsätts crème fraiche, smör och grädde. Mixa hop det i blendern el. med stavmixern till en skummig sås.