En underbar soppa som t.o.m. min man njuter av, trots att han inte gillar fisk särskilt mycket.
Ingredienser
- 400 gram torskfilé eller torskrygg
- 1-2 st. morötter
- 1 st. liten gul lök
- 1 st. liten purjolök
- 2 dl vatten
- 1/2 hönsbuljong tärning
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 2 1/2 dl vispgrädde
- hummerfond
- salt
- formbröd
- vitlök
- paprikapulver
Gör så här
Tärna morötterna, grovhacka löken och skär purjon i ringar. Koka grönsakerna i buljongen så att de blir nästan mjuka. Häll över grädden, och hummerfonden, lägg ner fisken i delade bitar. Låt sjuda i soppan tills fisken är genomkokt. Salta efter behag.
Gör vitlöksbrödet genom att pressa vitlök och blanda med smör till ett vitlökssmör. Bred smöret på formbrödet, krydda med paprikapulvret och ställ in i 200 grader i ugnen tills de blivit krispiga.