Perfekt när man har mycket squash i trädgården och vill göra något som man kan frysa ner och njuta av under en längre tid. Självklart kan du göra denna härliga ostkaka även med köpesquash!
Ingredienser:
- 5 hg squash
- 1 dl socker lite drygt
- 2,5 dl mjölk
- 0,75 dl mjöl
- 2 ägg
- 60 gr mandel
- 3 bittermandlar
- lite mald vaniljstång eller vaniljpulver
Gör så här:
Dela och kärna ur squashen. Skär i bitar, koka mjuka i vatten, häll av vattnet. Mixa eller mosa. Hacka eller mixa nötterna, häll över i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Häll sist i squashmoset och vispa. Smörj en form och häll i smeten.
Grädda i ugn, 200 grader, långt ner i ugnen.
Tid ca 45 min om du gör en hög kaka, ca 20 min om du gör en låg kaka. När du skakar formen lätt ska den ha stannat i mitten, då är den klar. Servera ljummen med lite vispad grädde och gärna hemkokt god sylt.
Bild inte kopplat till detta receptet – utan lånad från Flickr