I min brevlåda damp det ner ett recept från svärmor som jag gärna vill prova!
ca. 35 st.
Ingredienser:
- 100 g smör
- 150 g skalad nykokt potatis
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk vallmofrön
- ägg till pensling
- salt
- 2-3 msk vallmofrön till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smöret mjukt och mosa de varma potatisarna och blanda i dem.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vallmofrön och knåda till en deg. Låt den stå kallt i ca 15 minuter.
Kavla ut på mjölat bakbord. Pensla med uppvispat ägg och strö över salt och vallmofrön. Skär fyrkanter (ca 6×6 cm) med en kniv eller degsporre.
Lägg på plåt och grädda på näst nedersta falsen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna på galler och förvara i kakburk!