Ett ord som jag fick fundera lite extra kring. Hur ska jag visualisera ordet ”Presentation” och på det viset anta utmaningen med bilder?
En tanke var att ta en massa selfies och på det viset presentera mig själv. Men nej, den tanken slog jag bort direkt då jag hellre presenterar mig med ord, vilket jag gör mest hela tiden här på bloggen. Så att jag skulle vara målet för presentationen försvann snabbt från tankarna.
Jag landade till slut i att jag ville träna på att fotografera mat, det blir också en variation för dig som tittar in ofta då det oftast är bilder på natur, trädgård och vårt hus.
Presentation av en del av veckans mat
Jag har den senaste veckan fotat vår mat och det är den jag presenterar i dagens inlägg! Vi älskar rester, då smakerna liksom satt sig ytterligare och så är det ruskigt bekvämt. Men vi har ingen micro så vi värmer i ugn eller kastrull. Men resterna slipper du se, om jag inte gjort någon ny rätt av dem.
Vi har ätit belugatacos, tacosallad, ost- & dippbricka, sallad med smakrik ost och fröer, pumpapaj med pajskal av kikärtsmjöl (som inte alls blev bra på bild, men är med här ändå) samt en sandwich (glutenfri) på favoritrestaurangen, där det också blev efterrätt av mousse de chocolate. Dagen efter åt Roger sin doggy-bag med en halv pizza från gårdagens restaurangbesök och jag fick en halv fryspizza (från Mercadona), självfallet med coleslaw av egen vitkål.
En dag åt vi lunch på IKEA där jag valde gravad lax & sallad. Vi provade att laga två nya maträtter denna veckan.
Svamp stroganoff med blomkålsris, det blev mat i två dagar. Gör en annan vego-stroganoff som är godare, så denna blir det nog inte igen. Men jag älskar verkligen blomkålsris!
Smördegssnurror med pumpa enligt Jamie Olivers recept. Jag ugnsbakade pumpan hel i 1,5 timme, sen använde jag innanmätet till fyllning i den glutenfria smördegen tillsammans med hackad mandel och riven ost. Det var absolut gott, men kunde haft mer smak.
Jag rullade också göttbullar (på svarta bönor) som Roger serverade med pommes som han gjort i airfryern (han rullade också köttbullar på nötfärs till sig själv). Jag gjorde halloumi carbonara enligt Zeinas recept, men med lite pinjenötter på också, jag hade linspasta till men Roger föredrar vanlig pasta.
De måltider som innehåller stärkelse eller socker har jag njutit av enligt Jessies hack för att undvika glukostoppar.
Salladsblad, vitkål, koriander, lök, persilja och pumpa har jag hämtat i grönsakslandet.
Till dagens inlägg har jag använt systemkameras båda fasta objektiv (35mm samt 80mm makro) men också telefonen. Beroende på tillgång, ljus och lust.
Hoppa på tåget
Detta är ett inlägg i utmaningen ”Hoppa på tåget” där vi som åker med tolkar förbestämda ord med text och bild. Varje lördag tolkar jag orden (som en får veta i god tid om en följer lokförarens blogg) med bilder från min systemkamera.
Lokförare är Karin och det är fritt fram för vem som helst att hänga på när som helst och hur ofta en vill.
Här hittar du alla inlägg jag gjort under denna roliga, utmanande och lekfulla resa!
38 svar till ”Presentation”
Oj så mycket gott, det är roligt med matinlägg på bloggar, en får bra tips och lär sej om nya rätter. Vad är mercadana-pizza?
Förr gjorde jag halloumi stroganoff, men nu äter jag inte ost, så jag ska nog testa med svamp.
Jag har inte heller någon microvågsugn och gör som du, ibland äter jag kallt, beroende på vad det är.
Ja det är kul med lite tips också tycker jag. Din bananpannkaka i ugnen är en hit här, med mycket kardemumma i. Meracdona är en affär, ändrade till fryspizza istället för att förtydliga, en bra fråga av dig! Vi åt smördegssnurrorna som kalla rester, perfekt att ta med på utflykt märkte vi. Dessutom var de godare kalla, smakerna kom fram mer.
Vilken tilltalande presentation som definitivt gjorde mig hungrig trots frukosten. Så mycket gott ni kunnat njuta av och dessutom fick du god träning i att föreviga mat. Snyggt och gott 😀
Tack, jo det har varit en smakfull vecka 🙂
Tack Anna, du kom med en perfekt presentation för min del idag. Två dagar nästa vecka ska jag står för utflyktsmat och jag fick många fina tips att tänka till om av dig. Jag ska läsa på ett varv igen nu och låta hjärnan jobba …
Snygga foton och all mat ser väldigt god ut!
Lördagskram!
Men vad bra, då kan jag verkligen rekommendera smördegssnurrorna. De går ju att fylla med spenat och färskost eller nåt annat. Behöver inte vara så omständligt som att helbaka en pumpa. *kramar om*
Härliga du Anna med din tolkning av presentation på eran mat! En fin meny med tilltalande bilder!
Som ordgivare uppskattar vi lokförare just den egna fria och ibland den personliga tolkningen.
Ha en fin lördag och smaklig måltid även denna dag 🙂
Men tack Tove! Jag gillar ju friheten, hade ni haft hårda regler hade jag inte varit med 🙂 Detsamma önskar jag dig!
Tur att jag precis ätit lunch =)
Så mycket gott du lagat och snyggt presenterat.
Ha en bra lördagseftermiddag!
Tack så mycket! Detsamma
Så kul presentation av veckans måltider.
Du är duktig fotograf 👍
När jag tar matbilder så tycker jag det ser ut som något onämnbart 😞
Är Du vegetarian eller vegan?
Ha en fin fortsättning på denna lördag
Tack så mycket Åsa! Jag är egentligen ingetdera. Jag föredrar vegansk och vegetarisk mat. Äter ägg, mjölkprodukter och ibland fisk. Och väljer också bort gluten 🙂 Gillar inte etiketter heller så skippar det.
Jisses, så mycket gott.
Det är kul att testa nya maträtter och att även kunna hämta ingredienserna i trädgården måste var tillfredsställande.
Om ett par timmar ska maken och jag dra igång middagen med lite rätter vi inte gjort förut. Lite dumt kanske att inte testlagat innan eftersom det blir full runt bordet.
I nödfall får vi kompensera med vin 😜
Visst är det kul att testa nya maträtter, nödvändigt till och med skulle jag vilja säga, för det skulle bli alldeles för tråkigt med samma mat hela tiden. Hoppas er middag blev bra och att gästerna uppskattade både mat och vin.
Här har vi just ätit matjessill och småpotatis i husbilen (hör till premiärturen), ändå blev jag lite hungrig. Tackar också för förslag på vegorecept eftersom jag lagar det när ett par av mina tjejer kommer,
Sen tycker jag du lyckats fota maten så det mesta ser gott ut. Jag tycker det är jättesvårt…
Jag är inte så förtjust i sill, men ibland går det ner. Småpotatis är ju jättegott däremot! Vad bra du lockades av bilderna!
Ni som hoppar på detta tåg har denna gång verkligen överträffat er själva på något vis tycker jag, RIKTIGT bra jobbat allihopa.
Känner här och nu att det är dags för ett mellanmål, det är ditt fel, man blir ju sugen av alla fina bilder. 😉
Ha det bäst nu.
Kul du tycker det, jag ska kika in hos de andra nu. Hoppas du njöt av ditt mellanmål 🙂
Trevlig presentation av veckans mat. Det vattnas i munnen av de läckra bildern.
Ha en fin lördagskväll!
/Ingrid
Tack! Vad roligt att höra, detsamma!
Det var ingen dålig presentation på mat och så tydligt. Nu blev jag hungrig också 🙂
Det är en rätt skön känsla, om en kan äta och bli mätt igen vill säga.
Oj så mycket gott du frestar med i din presentation! Tur jag nyss ätit! 🙂
Kul du inspirerades!
kul tolkning, fota mat är svårt.
Ja det är jättesvårt, får nog öva mer 🙂
Tror jag kommenterade i eftermiddags, precis när vi var mätta och belåtna efter matjessill och småpotatis (hör till husbilspremiär) men kommentaren verkar ha försvunnit?? Hur som helst blev vi nästan hungriga igen och stort tack för många förslag på vegorätter som jag får laga när några av barnen kommer hem.
Jag tycker det är jättesvårt att fota mat så det ser gott ut men du har lyckats riktigt bra!
Många kommentarer hade hamnat i papperskorgen (inte skräp utan direkt i papperskorgen). Återställt allt nu och får hålla utkik där framöver.
Fina matbilder. Hade jag inte redan ätit så mycket idag hade jag blivit hungrig.
Tack! Bra du är mätt 🙂
Men så mycket gott du ätit. Tycker det är svårt att ta matbilder, blir aldrig som jag tänkt mig.
Ja mycket smarrigt blev det allt. Visst är det svårt med matbilder, därför jag tränar i dagens inlägg 🙂
Fresterska där, nu blev jag hur sugen som helst! Vackra matbilder fint presenterade! Jag äter också upp alla rester, skarvar gärna med annat, fantasin får flöda fritt. Dock är jag inte vegetarian, nästan glad åt det just nu då grönsakerna i Sverige är svindyra. Blomkålsmos skulle bli väldigt dyrt. Jag har inte handlat tomater eller gurka eller sallad på evigheter, däremot är bönor och linser prisvärda.
Du tog ett bra grepp kring temat!
Jag har förstått det är dyrt med grönsaker i Sverige. Gör mig ledsen att det ska vara svårt för många att få i sig de bra råvarorna. Tack!
Det här tåget låter roligt, jag skulle gärna hoppa på, men med bloggen ÄR jag istället lite allt eller inget, hehe, ooops… får se om det blir en vagn med en ajli i, kanske och kanske inte 😀 Vet att jag för några år sedan körde stenhårt på skrivpuff.blogspot.com…. också roligt! Din mat ser strålande ut. Jag visste inte att du inte åt kött, eller så har jag glömt bort det.
Kul om du hänger på, jag vill verkligen vara med varje vecka, för börjar jag hoppa över så tappar jag farten liksom. Då har tåget gått 🙂 Skrivpuff-bloggen hade jag inte hört talas om. Nu ser jag ju att den inte är aktiv längre. Jag äter aldrig kött och väldigt sällan fisk.
Pumpasnurror lät spännande – alltid kul att få lite ny inspiration 🙂
Kul du blir inspirerad!