Jösses vad goda! Söta som socker med lyxig kola som smälter i munnen. Fast dessa är raw, utan socker, mjöl och mjölk!
Ursprungsreceptet är från Food Pharmacy – vars artiklar är väldigt intressanta om man är intresserad av kost – jag har minskat mängden dadlar i mitt recept, kan nog minska ytterligare faktiskt.
Ingredienser
Cashewbotten
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk honung
- 1 msk mjuk kokosolja
- 1 nypa salt
Kola
- 14 dadlar (urkärnade)
- 3 msk smält kokosolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk bourbonvanilj
Gör så här
Blanda alla ingredienser till bottenlagret i matberedaren, tills det blir som en degklump. Lägg cashewlagret på plastfolio och tryck ihop till ca 1 cm höjd. Ställ i frysen medan du gör kolan.
Lägg ingredienserna i matberedaren och låt den köra länge, tills kolan är seg och glansig. Bred ut kolan (jag fick använda händerna för min var så härligt seg) över botten och ställ in i frysen igen.
Låt stå en timme! Under tiden kan du äta kolan som inte fick plats på bottenlagret 😀