En riktig höjdare med mycket smak och olika konsistenser. ”Köttfärsen” blev godare än ”vanlig” köttfärs!
Ingredienser
”Köttfärs” (2-3 portioner)
- 100 g valnötter
- 2 msk tamari
- 1 tsk kummin
- lite cayennepeppar
- paprikakrydda
- 1 vitlöksklyfta
Tomatsalsa (4 port minst)
- 3 dl hackade tomater
- 1 dl hackad röd paprika
- 1/4 gul lök
- 1 msk olivolja
- lite cayennepeppar
- 1/2 – 1 tsk havssalt
Andra tillbehör
- Guacemole eller Avokado/Mangosalsa
- Färska vitkålsblad
- sallad
Gör så här
Köttfärsen: lägg i alla ingredienser i matberedaren och mixa dem. Inte för länge så det blir en kräm. Det ska vara kornigt.
Salsan: Lägg i alla ingredienser i matberedaren och finhacka med pulsknappen. Inte heller här köra för länge så det vattnar sig för mkt.
Lägg upp ett kålblad på varje tallrik, lägg ut ”köttfärsen”, lägg på lite sallad, sedan tomatsalsan och toppa med någon avokadoröra/salsa.