Gör antingen fiskbullar eller fiskburgare av det här. Lika gott oavsett format så klart!
4 portioner
Ingredienser:
Bullar/Burgare
- 500 g laxfilé
- 1 liten purjolök
- 2 ägg
- 1 dl kesella
- 2 msk Maizena
- 2 msk hackad dill
- 1 tsk dragon
- 1-2 msk smör
- salt, svartpeppar
Sås
- 2 dl mjölk
- 2 dl creme fraiche
- 1-2 msk konc hummerfond
- 1 msk hackad dill
Gör så här:
Rensa fisken från skinn och ben och skär den i tärningar och lägg den i matberedaren. Strimla purjolöken och tillsätt den samt resten av ingredienserna (utom smöret) till bullarna/burgarna. Mixa allt till en jämn smet. Forma till bullar eller burgare och stek dem runt om i ca 4-6 minuter. Ta ur dem ur pannan.
Häll i vatten och creme fraîche i stekpannan och smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så den blir krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
Lägg tillbaka fiskbullarna i såsen.
Servera med citronklyftor och en ljummen och krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och paprika.