Den här köttfärslimpan gillas av alla. Den är saftig och smakrik. Serveras helst med riktigt potatismos, en sallad och rårörda lingon.
10 portioner
Ingredienser
- 3 ägg
- 120 gr ströbröd
- 2 dl krossade tomater
- 2 msk kryddan persillado
- 2 1/2 krm pizzakrydda
- 2 1/2 krm oregano
- 4 st. pressade vitlöksklyftor
- 2 msk chilisås
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen vitpeppar
- 2 tsk malen svartpeppar
- 1 kg finmalen ekologisk nötfärs
- en skvätt soja
- 4 skivor serranoskinka
- 4 dl riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna i första stycket till en smet. Låt den stå i kylen i 15 minuter.
Blanda sedan i nötfärsen och sojan. Bred ut blandningen på bakplåtspapper, fördela skinkan och osten jämt över hela ytan. Rulla ihop som en rulltårta och lägg på en djup bakplåt med skarven av rullen mot botten.
Stek i ugnen i ca 60 minuter