Idag är det min dag. Min födelsedag. Jag är ett aprilskämt minsann! Och jag fyller 58 år i år. Älskar att fylla år och är tacksam för varje år som jag får leva det liv jag väljer!
Igår bakade jag både kärleksmums och semlekladdkaka, för idag är det en dag med godsaker. Jag älskar ju att äta och det bästa sättet att fira min födelsedag är att njuta av att äta det jag gillar allra mest.

Just semlekladdkakan är räddningen för mig som älskar semlor men inte äter gluten. Jag gör egen mandelmassa (använder Ernst recept, men skippar apelsinzesten om det inte är julmandelmassa).
De flesta kärleksmumsen hamnade i frysen men hela semlekladdkakan har stått till sig i kylen över natten. Båda kakorna serveras idag till en god eftermiddagsfika.
Recept semlekladdkaka
- 225g saltat smör
- 200g grovt riven mandelmassa
- 1 msk nymalen kardemumma
- 4 dl råsocker
- 3 ägg
- 4,5 dl glutenfritt vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader och täck en form med löstagbar kant med bakpapper.
Smält smöret och blanda alla ingredienser med elvispen.
Häll upp i formen och grädda i ca 30 minuter.
Låt kallna helt.




Servera gärna med grädde och skivade jordgubbar eller blåbär. Jag kommer bara ha vispad grädde till, så kan vi och gästerna äta så mycket en vill. Garnerar med andra ord inte kakan eftersom den är så mastig så kommer det bli en hel del över och det fryser jag in i lagom portionsbitar att njuta av andra dagar.
Det blir Rogers fantastiska svamppasta till lunch och på kvällen blir det nog en liten sötpotatissallad. Båda favoriter och något jag tycker är riktiga godsaker!

Lämna ett svar