Denna serverade jag som förrätt i en trerätters måltid där jag hade citron som tema.
Ingredienser:
- 3 st inlagda grillade paprikafiléer
- 0,5 st citron
- 0,5 st vitlöksklyfta
- 2 krm svartpeppar, nymald
- 2 krm salt
- 1,5 dl crème fraiche el smetana
- 8 skivor Serranoskinka
- rapsolja, eller solrosolja
Gör så här:
Finhacka paprikan och riv det gula skalet av den väl sköljda citronen. Blanda paprika och citronskal med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar. Fördela på skinkskivorna och rulla ihop.
Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
Fyll en liten kastrull med 2 centimeter olja. Hetta upp. Ha ett lock till hands för att kväva lågan om det skulle börja brinna. Fritera kaprisen tills den är krispig, ca 1 minut.