skördat

Skördat & förädlat 2024

Publicerat den

Jag tyckte det var enormt mycket vi skördade 2023, så att slå det med ca 18% under 2024 är ju fantastiskt roligt!

Att väga allt vi skördar har jag gjort i tre år, första året (2022) blev det 265 kg, 2023 fick vi ihop 370 kg och nu när jag räknat ihop allt skördat under 2024 blev det 435 kg! Nästan ett halvt ton. Magiskt och häftigt tycker jag!

Ändå är vi inte helt självförsörjande, jag har markerat grödor nedan med ett € om vi bara äter egenodlat av just den grödan.

Inser att jag varken fotat eller berättat så mycket om våra skördar under 2024. Bilderna i detta inlägg har redan publicerats i andra inlägg. Huvudbilden gjorde jag genom att skärmdumpa ett galleri i ett tidigare inlägg.

Skörd & användning

Jag väger inte sallad, koriander, rädisor, svartkål, persilja, gräslök, timjan, dill, rosmarin och spenat. Jag räknar med en totalvikt på 15 kg under året för det. Det är verkligen i underkant, men en siffra som vi valde första året som får hänga med.

Blåbären har jag inte heller vägt, men jag skördade gissningsvis dryga litern på våra små blåbärsbuskar totalt under 2024. Två plommon, två päron och fyra små äpplen har vi inte heller vägt. Våra gamla fruktträd kämpar och det nya äppleträdet är litet än så länge.

Kikärtorna har jag inte heller vägt, men jag bloggade om mitt experiment i Trädgårdsfredag #12

Apelsiner 4,2 kg

I början av året skördar vi apelsiner, så nu när jag skriver detta så har skörden för 2025 precis startat. Men förra året fick vi inte så många apelsiner, däremot väldigt stora. Ett par av den här vinterns skörd skördade vi till julens utflykt och nejlikeapelsiner, men det allra mesta kommer att komma med på sammanställningen för 2025.

Roger pressar apelsinerna till juice, jag äter helst färska som efterrätt eller i yoghurten.

Vit- & spetskål 26,2 kg

Förra vintersäsongen mådde alla kålplantor bra, vi fick skördat en hel del huvuden. Det är spetskålen som blir färdig först och när den är uppäten går vi loss på den vanliga vitkålen. Den här vintersäsongen har vi ännu inte börjat skörda ens spetskålen än, vilket gör att siffran inte är lika hög som förra året.

Gör mycket coleslaw men också wok, pizzasallad och kålpudding (med sojafärs) till exempel.

Broccoli 4,8 kg

I början på förra året skördade vi en del broccoli, när det stora huvudet var taget så kom det mycket skott på plantan så vi kunde äta broccoli under en lång tid. Har i år bara lila broccoli som jag själv sått från frö. De gröna jag köpte på marknaden överlevde inte sjukdomen de hade.

En odlingslåda med 8 plantor kommer få ge oss goda rätter den kommande tiden. Använder all broccoli färsk, i pastarätter, rå i sallader eller i paj/gratänger.

Purjolök 4,9 kg

En ny favoritgröda. Så gott att göra paj av t.ex som jag gjorde igår. Det står många purjolökar och väntar på att skördas i odlingslådorna just nu.

Aubergine 17,7 kg €

Tre plantor ger oss mer aubergine än vad vi kan äta upp. Äter aubergine bara som nyskördad. Grillar gärna, gör auberginepaj och andra italienska rätter under sommaren och i början av hösten.

Blomkål 2 kg

Jag äter mer och mer blomkål. Nya favoriten är ugnsrostad så den blir knaprig. Blomkål är ett väldigt bra alternativ till ris tycker jag. Kan absolut odla mer blomkål nästa vinter, funkar ju fint att frysa in också.

Citron 0,7 kg

Härligt att kunna skörda egna citroner. Vi är väldigt glada för de få citroner vi skördat, men ser fram emot många fler kommande år från våra än unga träd.

Potatis 3,2 kg

Äter inte mycket potatis och odlar därför inte heller mycket. Men det blev extra lite skörd 2024. Har idéer om hur jag ska prova potatisodlingen det här året, får se om det blir bättre. Behöver först hitta sättpotatis någonstans.

Rödbetor 5,9 kg €

Kan odlas i princip hela året här, utom de allra varmaste månaderna. Då har vi så mycket andra grönsaker att vi inte behöver rödbetor ändå. Jag lägger in rödbetor ett par gånger om året, det vill jag alltid ha i hyllan.

Äter gärna ugnsrostade eller rårivna rödbetor. Gör egen rödbetssallad av en blandning av nykokta och inlagda, den äter vi gärna till göttbullar t.ex.

Lök 16,7 kg

Den här siffran är från både vinter och sommarlök. Blev mycket av sommarlöken så det gör vi mer av den här sommaren. Använder lök till allt, så hur vi ska kunna bli självförsörjande på det vet jag inte. Hur förvarar jag lök? Finns en del att lära här för mig.

Torkade även lökblast och gjorde lökpulver av, till dipp t.ex..

Vitlök 5,2 kg €

Köpte sättlök då den egna skörden från året innan var slut. Torkandet av vitlöken gick bättre 2024. Har använt egen skörd för plantering i år, men har ändå kvar mycket så vi ska slippa köpa. Är med andra ord självförsörjande på vitlök just nu.

Trädgårdsfredag #5 där jag berättar om skörden av vitlök

Padrons 13,6 kg €

Tre plantor har gett oss på tok för mycket padrons. 8 st padrons väger ca 80 gram och det är en lagom portion. Alltså 170 portioner, eller ca 1360 st (känns väldigt mycket men ja vi har frossat). Har med andra ord gett bort väldigt mycket och alltid bjudit på padrons när vi haft besök. Har sparat en planta i kruka som verkar må bra, hoppas på en längre säsong och mer utspridd och lagom stor skörd i år.

Grillar/steker i olivolja och salt. Men favoriten var att fylla dem med färskost smaksatt med sambal ölek och pressad vitlök. In i ugnen och riva lite parmesan över. Fantastiskt gott. Har fortfarande kvar ostfyllda padrons i frysen! Har också gjort en burk med grillade padrons som jag förvarade i olja ihop med vitlök i kylen. Gick fint det också.

Gurka 26,9 kg

Frossar verkligen i gurka på sommaren. Färsk i sallader, som dippstavar, i skivor till förrätt och som tzatziki eller asiatisk gurksallad. Smaksätter även vatten med gurka om vi har mycket gurka. Har också gjort fyra burkar med bostongurka, två varianter och den med lite curry i kommer vi göra igen (extern länk till receptet).

Färsk gurka kan vi ibland köpa i affären på vintern, men det är mycket sällan.

Berättade om årets gurkodling i Trädgårdsfredag #9

Inläggning gurka 19 kg €

Det blev 40 burkar med inlagd gurka. Går utmärkt att göra tzatziki av de här gurkorna också så det gjorde vi med. Har gett bort både färsk gurka och inlagd.

Tomater 143,8 kg €

Galet mycket tomater, hade som målsättning att inte få lika mycket som förra året, ändå blev det 10 kg mer. Har gett bort massor. Men också konserverat på flera olika sätt och soltorkat många kilo av körsbärstomaterna. Tre varianter av tomatmarmelad har jag också gjort och ett par burkar av tomatchutney som vi gärna äter till de indiska grytorna vi gör.

Vi köper aldrig tomater, så när vi själva inte har några färska att skörda så äter vi torkade eller konserverade.

Här kan du läsa om årets skörd och förädling av tomaterna.

Tefatspumpa 19,2 kg €

En ny favoritgröda, fick frön av svärmor som tog sig fint. Det blev mängder med frukt som jag gav bort mycket av. Frös också in i kuber för grytor och så gjorde jag massor av fritters som vi fortfarande kan ta fram ur frysen och njuta av.

Fikon 20,4 kg €

Våra två träd levererar bra! Vi äter själva inte färska fikon, men gav bort till andra som gillar det. Torkade resten och gav bort en del av det också. Har gjort några burkar med fikonmarmelad smaksatt med chili också. Provade att göra fikonlikör, men det var ingen större hit i vår familj.

Resten använder jag i nötbrödet jag gärna bakar, har fortfarande kvar av det torkade så kan nog baka det brödet ett par månader till.

Majs 5 kg (39 st)

En dålig skörd, plantorna blev kraftigt angripna av bladlöss. Men de majskolvar vi skördade njöt vi mycket av! Skördar efterhand som vi vill äta dem, grillar dem helst.

Äter bara färsk majs från egen skörd. Men köper konserverade majskorn till våra tacos. Drömmer om en skörd som är så stor att jag kan frysa in majskorn. Blir det i år tro?

Berättade om årets majsskörd i Trädgårdsfredag #9

Paprika 17,2 kg €

Tre plantor har gett mig massor av paprika. En av plantorna har jag övervintrat och hoppas på tidigare skörd i år.

Äter helst färsk, doppar i färskost eller har i sallader. En ny favorit från i somras är att grilla dem ganska hårt och lägga i olivolja, salt och hackad vitlök. Har även gjort detta och lagt i tätslutna glasburkar som står i kylskåpet.

Finns hackad paprika i frysen för grytor och till att ugnsrosta framöver.

Chili 3,4 kg €

Den starka portugisiska piri-piri var det vi odlade 2024. Har fryst in, torkat och gett bort massor. Har även gjort ett antal burkar med sambal ölek.

Sötpotatis 24 kg €

Den bästa grödan. Lätt att odla, lätt att förvara. Och så fantastiskt god! Äter den helst grillbakad, men gör gärna soppa eller rostar i kuber till goda sallader också.

Inlägg om årets skörd av sötpotatis

Marmelo 5,8 kg €

I år var frukten mycket finare än förra året, mindre angrepp, så även om skörden vägde något mindre än förra året så fick vi mer frukt att äta efter att de var rensade. Jag gör knäckig äpplepaj av den här skörden, alltid uppskattad när jag bjuder gäster på den på hösten.

Kaktus 4,7 kg €

Skördar i juli och kör alla frukter i mixern och silar sedan. Gör en juice som jag gärna smaksätter smoothies eller yoghurten med. Ligger i frysen i isbitspåsar. Året innan gjorde jag glassås och det är jättegott, men vi äter väldigt sällan glass hemma så det struntade jag i den här gången.

Granatäpple 20,5 kg €

Så glad för det här trädet som bara ger och ger. Njuter av den här frukten i yoghurten och på salladen. Har fryst in en del och även gjort juice av en del, vilket också är i frysen i isbitspåsar. Perfekt att ta fram och smaksätta yoghurten med.

Har gett bort en del också men njöt av att äta färsk från oktober och den sista åt vi på nyårsafton.

Persimon 2,4 kg €

Första året med skörd från trädet vi själva planterat. Åt dessa frukter färska i den grekiska yoghurten, som tillbehör till ost eller som efterrätt.

Här kan du läsa och se bilder på persimonträdets faser.

Kålrabbi 1,2 kg

En odlingslåda med kålrabbi som jag drivit upp själv från frö, de blev inte så stora och snäckorna var på dem rätt rejält. Gjorde ett par omgångar av goda kålrabbiburgare.

Rödkål 0,7 kg €

Ett rödkålshuvud skördades till den kokta rödkålen på julafton. Har 5 kvar att skörda, men låter dem växa till sig lite.

Gör gärna coleslaw av rödkålen också, t.ex. med ingefära – det är en höjdare!

Palsternacka 0,2 kg €

Har inte odlat palsternacka här i Portugal tidigare. Har drivit upp själv från frö och har dem utspridda i lite olika odlingslådor. Har bara skördat ett par små än så länge, och äter dem helst ugnsrostade och köper aldrig i affären.

Sparris 0,3 kg €

Första året vi skördade vår egen sparris. Vi har två plantor så inget överflöd. Grillar eller steker i olivolja. Har även skivat färsk i sallad någon gång.

Hoppas på fler sparrisar den här våren/sommaren, för vi köper inte sparris, vill bara äta vår egenodlade.

Summering

435 kg frukt och grönsaker är skördat och vi har tuggat i oss det mesta! Fantastiskt!

Odlandet går alltid att utveckla, grödor kommer till och andra försvinner i reportoaren. Varje år är unik och vintern 2024 har varit dåligt för många. Har hört att en del av pluggplantorna inhandlade på marknaderna har varit sjuka och det har jag ju själv märkt den här vintern.

Här säger man att det delvis beror på att det är skottår. Så nu ska vi med andra ord få tre fantastiska år i våra köksträdgårdar framöver. Det låter lovande!

Nu kör vi, odlingsåret 2025 har börjat, och nu har vi ju en frysbox så jag kan faktiskt odla mer och frysa in!

40 svar till ”Skördat & förädlat 2024”

  1. Profilbild för Monnah

    Jag har inget mer att säga än att jag är otroligt imponerad! Vilken bedrift!

    Lök förvarar jag liggande på IKEA:s enkla ”skomatta” Backmuck i verandan. Där klarar de flesta sig bra trots frysgrader. Gissar att det hade gått ännu bättre med luftigare metallversioner liknande ugnsgaller. Det går att förbättra. Potatis får vi mer än vi äter, särskilt nu när maken vill äta mindre kolhydrater. Vi planerar också frysbox så vi kan förvara ex gröna bönor bättre. I år fick vi stor skörd av paprika och det använder jag mest i olika grytor. Styckfryser halvor som går finfint att skära i bitar innan de ska koka med en stund på slutet. Inför nästa år drömmer jag om mindre problem med mördarsniglarna, bl a för att kålskördarna ska lyckas bättre.

    Igen – Wow! Bra jobbat. Kram.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack för tips! Jag ska ta reda på mer om hur jag kan förvara lök bäst här nere, tänker att fukten är det svåraste att komma undan om jag inte vill ha dem inne i huset. Hoppas du hittar ett sätt att stoppa mördarsniglarna. Tack! Kram

  2. Profilbild för LillaSyster
    LillaSyster

    Ja, helt fantastiskt! Och egen odlat smakar ju så mycket bättre. Nu har du ett nytt år och chans att slå ett nytt rekord. Ha en bra start på veckan!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det inte bara smakar bättre, det innehåller det som det ska 🙂 Nytt rekord vore fantastiskt. Tack detsamma!

  3. Profilbild för Jessica
    Jessica

    Wow, fantastiskt och otroligt inspirerande! Älskar att läsa allt om ert odlande.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack! Då kommer du nog gilla vårt nya projekt vi drar igång i år.

  4. Profilbild för Znogge

    Man kan inte bli annat än imponerad av dina siffror! Ni gör ett gediget arbete och tänk vilken kvalitet på era egenodlade livsmedel. Bra jobbat där! Förmodligen blir det ännu högre när du summerar 2025 men en dag i taget 😉

    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack! Ja det är något helt annat med egenodlat där jag vet exakt vad de matats med och där odlingen av dem inte förstör annat. Det känns fint att kunna ge oss själva riktigt bra råvaror. Det vore kul om det blir mer, men kanske viktigare med mer variation. Kram

  5. Profilbild för Karin Eklund, Äventyret framtiden

    Imponerande!
    Fint att veta för er år efter år! Bara att bläddra bakåt och jämföra. Lycka till med det här odlingsåret!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack! Ja det är kul att ha statistiken och jämföra.

  6. Profilbild för Åsa
    Åsa

    Vilken fantastisk skörd ni fått! Det är så enormt lyxigt med egenodlat – och så himla kul. 😄 Sen är det ju precis som du skriver att varje år skiljer sig från övriga. Saker funkar bra ett år men inte nästa utan att man tycker att man gjort annorlunda. Och så är det något annat som blir jättebra utan att man inser varför. Men det brukar ta ut sig så att vissa saker blir bra i alla fall, så att man håller humöret uppe! Sen är det ju väldigt roligt att testa nya grödor och nya varianter/namnsorter av sånt man odlat tidigare. Vi (och i synnerhet kanske jag då) är väldigt svag för att testa nya sorter och jämföra smak. Men i år blir det (nog) bara 9 olika tomatsorter – om jag lyckas låta bli att impulsköpa fler sorter… 😇 Och så hoppas jag att auberginen skall funka bättre än i fjol. Aubergine är ju SÅ gott – jag blir lite avundsjuk på ditt resultat, men du har ju onekligen lite bättre förutsättningar vad gäller värme! 😂

    På tal om värme och med tanke på att ni odlar gurka: har ni testat att göra koreansk kall gurksoppa: Oi-naengguk? Vi hittade det för några år sedan och om/när det blir riktigt varmt på sommaren lagar vi gärna det. Supergott med en kall, kryddig soppa i värmen!

    Och på tal om rostad blomkål – har du testat att rosta det i airfryern? Jag tycker det blir bättre än i ugnen – kanske för att man kan rosta i nätkorg så att de blir krispigare än om de ligger i en form? Bara lite olja, salt och torkad chili på och så rosta. Mmmmm… Funkar jättebra med broccoli också! Och rostad blomkål är ett favorittillbehör till indiska grytor för oss. Det tänker vi laga ikväll.

    Jag måste komma ihåg att testa ostfyllda, ugnsbakade padrons i sommar! Det låter väldigt gott. Våra brukar alla hamna lätt oljade på grillen och sedan serveras med lite havssalt, vilket ju passar till typ allt. Men man kan ju variera sig också har jag hört! 😁

    På tal om fikon – om ni inte gillar dem färska… Har ni testat att klyfta och steka färska fikon? Det blir ju ganska annorlunda mot att äta dem råa så att säga och det blir jättegott tycker vi. Passar som tillbehör till något eller på en pasta med en krämig sås t.ex. Och ni har ju SÅ himla goda fikon!

    Spännande med allt annat kul ni skördar också – som kaktus t.ex. Tänk så mycket roligt det finns att prova och det blir ju oftast så mycket godare när det är egenodlat och nyskördat! Egenodlad sötpotatis vore ju verkligen kul att ha. Skoj att den är både lättodlad och funkar bra att förvara.

    Nä – bäst jag ger mig. Det blir lite långt kanske. 😅 Men att läsa om allt ni odlar och er skörd ger så mycket trevliga associationer och tankar. Tack för att du skriver så utförligt om det. Det är verkligen trevlig läsning så här mitt i vintern!!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack! Nej har inte testat koreansk gurksoppa, *googlar genast*. Nej har inte testat rosta i airfryern, den använder vi mest på vintern så den står i uteköket, får testa det! Har inte heller testat att steka färska fikon, tack för alla tips. Kul du läser och skriver så långa kommentarer 🙂

      1. Profilbild för Åsa
        Åsa

        Hmmm… Ser att om jag googlar koreansk gurksoppa på svenska så hittar jag mest varianter med nudlar. Den vi gör innehåller gurka, vitlök, salladslök, chili, salt, soja, lite socker, vinäger, tomater, kallt vatten, isbitar och garneras med sesamfrö. De andra varianterna kanske också är goda, men de ser inte ut att vara så lika vår favorit. Hojta om du vill att jag ska skicka receptet. Eller så kanske du kan improvisera ihop nåt kul till sommaren! 🙂

        1. Profilbild för Anna Forsberg

          Tack, skulle uppskatta receptet – jag är inte bra på att improvisera 🙂

  7. Profilbild för Ulla

    Här räcker det nästan med ett ord, imponerande! 😀

  8. Profilbild för Mamma C

    Men jösses så många kilo det blev och kommer det rekordet slås i år kanske 🙂
    Du/ni är så duktiga på att ta tillvara på allt. Lökpulver av blasten är ju toppen.
    Ha en fin måndag, vi har det grått och lite fint regn idag.
    Kram Carin

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Kanske det 🙂 kom lite regn här idag också. Kram

  9. Profilbild för Channal

    Hej Anna! Härligt att vara självförsörjande på grödor! 435 kg det är en hel del! Mycket arbete bakom men pengar att spara mot att köpa i affären. Det bästa är att inget är besprutat!! Jag gillar att handla på RekoRing, närproducerat och närodlat! 💚🙏🏻

    KRAM till Dig! Anna

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det är definitivt en hel del och mycket arbete. Exakt, det bästa är att jag vet vad jag äter. RekoRing är bra, glad du handlar där. Kram

  10. Profilbild för Kraka

    Så mycket du odlat och tagit hand om. Du har all anledning att känna dig stolt.

  11. Profilbild för Titti Malmberg

    Oj vilka skördar! Härligt! Egenodlat är alltid bäst även om jag inte kommer upp i dina mått 🙂
    Ja snart är det väl dags att beställa lite frökataloger och drömma om en kommande sommar…
    Kram från Titti

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Jag klickade på frö-köps-knappen igår jag 🙂 Kram

  12. Profilbild för Anita

    Ja, vad ska jag säga mer än … imponerande! Det är ju helt makalösa siffror. Jag tycker ju mycket om att läsa om det du odlar och sedan skördar och hur du använder det i matlagningen. Delar ju intresset. Ett år tänkte jag väga och började storstilat. Sedan glömde jag helt bort det så det rann ut i sanden. Det gäller väl att få in någon bra rutin.
    Skrev förut att jag ser fram mot ditt nya bloggår … ser även fram mot ditt odlings och skördeår 🙂

    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det är väldigt kul att väga det jag odlar. I början hade jag en påminnelse varje dag, ungefär vid den tiden jag brukar gå ut och skörda. Kanske det kan vara en väg för dig också om du vill väga. Nu är det nytt odlingsår, nu kör vi! Kram

  13. Profilbild för Helena FREEDOMtravel

    WOW! Så underbart att skörda sina egna grönsaker! Och oj, så mycket det blivit! Dessutom ser det otroligt fräscht och gott ut på bilderna! Att odla grönsaker och örtkryddor är nog en av de (få) saker som vi (Peter) saknar i och med att vi reser så mycket. Han älskar ju att laga mat, och han skulle väldigt gärna vilja odla lite … men det får bli någon annan gång i livet!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det är fantastiskt tillfredsställande med egen skörd, det tycker både smaklökar och kroppen. Förstår att Peter skulle vilja ha fina råvaror.

  14. Profilbild för Susjos

    Det var inte dåligt med grönsaker som ni har odlat, fantastiskt!
    Ha en fin kväll!

  15. Profilbild för bmlarsreseblogg
    bmlarsreseblogg

    Jag kan bara gratulera till en enorm skörd, vilken lycka och rikedom att kunna gå ut i trädgården och hämta råvarorna till era måltider och vilken skillnad på kvalitet. Troligen får ni ännu större kvantiteter vad tiden lider och då är ju en frysbox toppen för förvaring. Vi är så glada att vi kan ha vår extra frysbox i ett förråd hos Lars dotter, där vi kan förvara våra skördar som mestadels är vad skogen ger, blåbär, lingon och svamp men även äppelklyftor och åppelmos.
    Läste ikapp gårdagens inlägg om processionslarverna. Jag har hört talas om dem av vänner som har hund och övervintrat vid Medelhavet, men då förstod jag nog inte riktigt hur eländiga de kan vara.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det är en stor rikedom, det har du rätt i. Era skördar går inte av för hackor heller, underbart med svampen t.ex. Det var hund/husbilskombon som gjorde oss uppmärksamma på dem första gången också.

  16. Profilbild för Marianne

    Det var en hel del ni skördat, låter som en skröna att skottåret ska påverka, men det märker ni de tre kommande åren 🙂
    Jag har frusit lök när jag inte hunnit använda de, stjälkarna brukar jag använda som smaksättning i grytor eller sallad.
    För övrigt kändes det ganska skumt när jag såg rubriken och de översta fotona, med tanke på hur kall jag var när jag kom in efter ca en timme i dagens ruskväder 🙂
    Ha en fin kväll,
    kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Just det frysa kan jag ju göra med löken, men då hackar du den innan eller? Haha, jag förstår det blev lite knas i ert ruskväder. Tack detsamma, kram

      1. Profilbild för Marianne

        Ja, jag hackar eller skivar, men hackat blir bäst tycker jag,
        Kram

  17. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

    Wow, vilken skörd och vilken glädje att kunna få så mycket gott från egna odlingar. Men hur hinner du med allt? Jag vet ju att du gör det och även massor av annat, som mys och diverse utflykter. Du har hittat en balans i livet som fungerar bra och lever det bästa livet just för dig. Underbart att ha det så 😀
    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Enorm glädje och väldigt tillfredsställande. Jag gillar att vara igång och med vår trädgård så kan jag vara det året om. Tacksam för min balans verkligen. Kram!

  18. Profilbild för Piglet in Portugal

    I am also impressed! So much produce and a great variety. I can’t remember – do you have chickens?

    I’ve neglected my veg garden of late. You have inspired me

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Thanks! No we dont have chickens and dont want it either 🙂 Glad to be an inspire!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
07:4617:31 WET
OnsTorFreLörSön
18°C / 12°C
19°C / 12°C
18°C / 13°C
19°C / 11°C
18°C / 6°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.