Detta är en av mina största favoriter! Så otroligt gott, passar perfekt som en lätt lunch på sommaren eller till ett glas vin på sensommarkvällen. Självklart går den att äta på vintern också men jag förknippar den med sommar och egenskördad squash.
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g squash
- 2 1/2 msk mjöl
- 1 ägg
- 1/2 hackad röd chili
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 75 gr riven god ost
- salt och peppar
- smör eller rapsolja till stekning
Tillbehör:
- 250 gr rökt lax
- gräddfil
- 1 citron
Gör så här:
Riv squashen, lägg i en handduk och krama ur all vätska. Blanda mjöl och ägg och tillsätt sedan squashen och resten av ingredienserna till plättarna. Forma till lagom stora plättar ( 8 st.) och stek 4-5 minuter på varje sida. Extra gott om det blir knaprigt!
Lägg upp en plätt och på lax och gräddfil, sedan en plätt över och garnera med citronrasp.