Att äta ute kan vara alldeles fantastiskt eller en besvikelse, eller något där emellan. För mig med mina preferenser så är det sällan det där alldeles fantastiska. Men nu har vi två nya ställen att åka till!
Och det allra bästa är ju att en av restaurangerna vi provat och gillar ligger i Ourique. De andra är en pub i Milfontes samt en lyxkrog i Almancil.
O Lobo, Ourique
Det är en nyöppnad restaurang mitt i Ourique, den drivs av en person som drivit restaurangen på Four Seasons i Vilamoura.
Vi var medbjudna av ett par vänner, de stod för notan så jag har ingen aning om prisbilden. Restaurangen har ingen webbplats än så jag kan inte heller hänvisa till mer information.
Ost (med etikett som visade vad det var för ost – smart) och oliver i alentejano marinad togs in som förrätt, en brödpåse kom till bordet också. Jag åt sedan en ljuvlig havsabborre och Roger svart gris (porco preto) som Ourique är huvudstaden för. Roger fick pommes till sin mat och han blev så lycklig över att de var så krispiga, det är inte vanligt här nämligen.
Efterrätt blev chokladmousse som hade en så enormt stark smak av choklad, fantastisk! Våra vänner åt bacalhau och en ananasefterrätt, de var mycket nöjda med sina val också.





En utmärkt service med humor och de talar engelska om en behöver/vill det.
Det var bara en sak som inte var bra och det var ljudnivån. Det är ofta fullt och en behöver boka för att garanterat få ett bord. Det var faktiskt svårt att höra vad våra vänner på andra sidan bordet sa på grund av alla andras prat. Men det kommer inte hindra oss från att återvända!
Riverside Pub, Milfontes
När vi var vid havet på Rogers födelsedag så hade vi planerat att åka till Porto Covo för att prova deras nya indiska restaurang, vi älskar ju indiskt. Men när vi lämnade stranden i Milfontes så gick vi förbi en restaurang som vi tyckte hade en tilltalande meny. Så vi stannade där istället och vi blev inte besvikna.
Läget är fint med utsikt över floden och Furnas Beach åt söder och lite åt väster deltat ut i Atlanten. Vi satt ute på terassen vid gedigna trämöbler och njöt av hamburgarna vi beställt. De hade en vegetarisk variant av kikärtor och linser som var jättegod och Rogers traditionella var han också väldigt nöjd med.




Eftersom de inte hade glutenfritt bröd så bad jag att få min burgare utan bröd och då byggde de upp den snyggt på höjd med pommes i botten, inte krispiga dessvärre.
Även här tog vi in en Mousse de Chocolate till efterrätt, men det behöver vi inte göra nästa gång. Den var helt okej, men inget speciellt.
Vi återvänder gärna hit när vi vill äta en hamburgare igen!
United Kitchens of India, Almancil
Vi har ätit på United Kitchens of India många gånger. Det är vår favoritrestaurang i Algarve. Men vi har bara ätit på den som ligger i Vilamoura. Nu har vi även provat den i Almancil.
Precis som på den i Vilamoura är det folktomt på lunchen, restaurangen har öppet för att de ändå är där och förbereder maten för kvällen. Ägaren Narayan är roligt att träffa, det har vi gjort nästan varje gång i Vilamoura. Här i Almancil var personen som tog hand om oss stressad. Det kändes så i alla fall, han ryckte menyerna ur händerna, och pratade så fort att vi inte hörde vad han sa.
En förrätt, två varmrätter (en lamm och en ost), ett glutenfritt pannkaksliknande bröd och ett naanbröd samt en coca-cola och en flaska vatten. En doggy bag följde med hem av min mat så det var generösa portioner, men eftersom jag älskar deras förrätter så orkar jag sällan äta upp varmrätten.




Maten var precis lika god som vi är vana vid från deras systerrestaurang men det glutenfria linsbrödet var smaklöst. Det var också dyrare, kanske de höjt priserna även på den i Vilamoura, men 72,- är för mycket!
Indiskt är generellt dyrt och United Kitchens gör magiskt god mat, men nej, nu blev vi besvikna för det blev för dyrt den här gången särskilt med tanke på bemötandet, det kändes som vi störde med vår närvaro. Så känns det aldrig i Vilamoura!
Självfallet kommer vi återvända till United Kitchens of India, men vi fortsätter att välja den i Vilamoura och vi kommer inte springa ner dörrarna, men när vi känner att vi är beredda att betala vad det kostar då går vi dit och njuter igen.
Så två av tre är verkligen ett positivt utfall, särskilt eftersom vi uppskattade maten även på den tredje.

44 svar till ”Tre restaurangbesök”
Mmm chokladdessert som är gjord på riktig choklad- mums! Det är ofta hög ljudnivå på restauranger, om man inte väljer att äta på ”udda tider” Jag gillar inte att äta för sent om kvällen. Ha en fin lördag!
Choklad är en viktig ingrediens i mitt liv 🙂 Jag vill inte äta sent heller, så lunch på restaurang är vad vi brukar äta. Har nog bara ätit middag på restaurang de senaste åren en endaste gång.
Så tidigt det är blev jag riktigt hungrig nu! Allt låter ju jättegott. Jag håller med dig om att det är klurigt med restauranger, blir sällan positivt överraskad då jag testar något nytt. Min kusins man har restaurang i grannstaden där jag aldrig blir besviken och vi har också en indisk restaurang här i Karlskrona med toppgod mat. Kanske är det just det där glutenfria som ställer till det, men så får det vara. Kram!
Sorry, hoppas du stod ut med hungern 🙂 Det är väldigt klurigt, och visst är det ofta det glutenfria som ställer till det. Här är det dessutom otroligt mycket kött och kyckling, vilket jag ju inte heller äter. Kram
Alltid skoj att testa nya restauranger och det serverades gott på dem alla tre ni testat.
Det där med akustiken på en restaurang kan vara jobbigt tycker jag. Är det för hög akustik så blir man trött i huvudet och besöket blir inte bra.
Otrevliga kypare är inte heller kul att få.
Ha en bra lördag.
Kram Carin
Det kan vara väldigt jobbigt med akustiken, håller med dig där. Detsamma, kram
Sammanfattningsvis ändå två riktigt bra besök och restauranger att återvända till. Lite synd att de inte hade glutenfritt bröd till burgaren men de ansträngde sig verkligen för att servera din rätt på ett trevligt sätt. Hög ljudvolym är inte helt ovanligt men det går att förbättra akustiken om man tänker till lite. A och O är vänlig personal tycker jag för det kostar ändå en slant att äta ute. Ja, i Sverige är det svindyrt numera vilket är tråkigt.
Önskar en fin lördag!
Kram
Absolut var det så! God mat på alla tre. Lite äggkartonger i taket så är saken löst 🙂 Tråkigt att det är svindyrt. Detsamma, kram
Läckra matbilder! Jag blev inte alls hungrig så här på morgonen… 🤤
Vi äter sällan ute, men när vi gör det så försöker vi hitta restauranger som har en avslappnad miljö. Inte för trångt mellan borden, inte för hög ljudnivå och personalen får gärna ha lite humor. Om maten sedan är god och vällagad så trivs vi. 😊
Vi älskar också indiskt, men verkar ha missat att det är generellt dyrt i Portugal. Rackarns. Jag kikade dock på United Kitchens of Indias menyer och ser att priserna nog inte ligger nämnvärt högre än på de lokala, indiska restaurangerna häromkring. Jag misstänker att United Kitchens of India håller högre klass så då känns det ändå relativt okej även om man kanske inte vill lägga ut så mycket pengar alltför ofta.
Det händer ganska frekvent att vi lagar indiskt hemma och jag kan rekommendera Madhur Jaffrey. Hennes recept är anpassade för att fungera i vårt västerländska kök, men lyckas ändå leverera de där genuina, indiska smakerna. Vi orkar dock sällan laga mer än en (1) huvudrätt så det blir ju inte riktigt den där restaurangupplevelsen med olika förrätter och varmrätter som man kan dela på.
Om vi nu bara kunde hitta ett riktigt bra recept på pakora i air fryer så… 😋
Ha en fin lördag!
Tack! Jag är så kinkig med maten så jag får liksom ta det andra 🙂 Men ja trevlig service är verkligen något som kan göra en enorm skillnad av upplevelsen. I förhållande till portugisisk mat så är det dyrt med indiskt. Men bra om det inte är dyrare än vad ni är vana vid från Sverige. Tack för tips, ska kolla in Madhur. Tack varit en bra dag, detsamma och lycka till middagen!
Pommes vill man ju helst ha krispiga, lite småtrist annars tycker jag som älskar pommes.
Ljudnivån kan man ju oftast inte göra något åt, det får väl vara värt det ändå kan jag tänka.
Priserna avgör ju ibland om man besöker en restaurang eller inte, men är det värt det så är det ju värt det.
Ha det gott nu.
Ja det vill vi också. Men här har de nog inspirerats av Belgien och NL som har tjocka och soggiga pommes. Vi börjar vänja oss, men det är inte så vi vill ha det 🙂 Detsamma!
Tur man kan göra egna hemma då….! 🙂
Eller hur!
Två av tre är ganska ok ändå, maten ser jättegod ut och det vattnas i munnen på mej 🙂
Viket häftigt konstverk din burgare var, men hur åt du den?
Synd på mjuk pommes, det är verkligen inte smakligt, jag brukar säga att det är som mosad potatis.
Men vilken kass service ni fick, de är ju onödigt att ha öppet om de inte vill ha kunder som stör.
Kram
Absolut okej! Jag är ju väldigt kinkig med mat. Jag åt med kniv och gaffel 🙂 Här är de nog inspirerade av Belgien och NL som ju har tjocka och lite soggiga pommes. Kram
Åh så läckra bilder! Och så roligt med en ny favoritrestaurang i närområdet. Ni får försöka klura ut när det är lite folk där och planera in era besök till de tiderna. 😁 Jag tycker också att det är jobbigt när det är högljutt – jag blir så trött av det. Men härligt med trevlig personal med humor. Personal med en tråkig attityd kan ju verkligen förstöra en matupplevelse medan trevlig personal med en lite avslappnad attityd och ett uns av humor lyfter upplevelsen. (Även om ju maten skall vara god och falla en i smaken också.) Trist med personalen på restaurangen i Almancil. Även om maten var god skulle en sån upplevelse få mig att välja bort den i fortsättningen.
Bilden på din vegetariska hamburgare påminner mig om hur vi en gång satt och väntade och väntade på varsin kycklingsallad som vi hade beställt till lunch på en restaurang i Funchal. Hur lång tid kan det ta att få ihop 2 kycklingsallad? All otålighet (delvis triggad av att jag var superhungrig) rann av oss när maten kom på bordet och humöret hamnade verkligen på topp. Jag har aldrig sett en så avancerad uppläggning av en kycklingsallad! Ett torn (likt din burgare) av idel fräscha och supergoda ingredienser. Mums! En riktig humörhöjare.
Riverside pub ser ut att ha en vädigt läcker utsikt från sin terass – och så kul när man lägger lite extra omtanke på maten. Märkligt det där att det så sällan är krispiga pommes som de serverar. Vill folk ha mjuka pommes? 🤔 Kul att du länkar till deras meny också, men korkat av mig att titta på den nu när jag börjar bli hungrig inför lunch. Det ser ut som att vissa burgare serveras med bolo de caco istället för hamburgerbröd. 🤤 Eller är det någon annan brödvariant? Jag, eller mer korrekt: vi båda, är väldigt svaga för bolo de caco. Så himla gott! Jättekul att läsa om era restautangupplevelser.
Men jag glömde ju att nämna att havsabborren ser fantastiskt god ut! Grillad fisk och en massa grönsaker – mums! Och chokladmousse kan ju vara löjligt gott – i synnerhet om den gjorts med riktigt bra choklad. Den bästa choklad jag någonsin ätit är den vi köpt på Madeira – på Uaucacau. Deras chokladpraliner är helt underbara. Undrar om man kan få tag på dem på Portugals fastland också. Hmmm…
Den var otroligt god och när jag kan få färsk fisk på restaurang äter jag gärna det. Här är chokladmousse väldigt traditionellt, finns på varje restaurang som dessert. Såg att det är chokladmässa just nu i Loulé, kanske jag åker dit och letar efter Uaucacau!
Tack, ja det är roligt att ha en till restaurang här som vi kan besöka. Vi väljer absolut bort Almancil, men Vilamoura återvänder vi gärna till. Vad roligt med en avancerade uppläggning, jag blev också väldigt positivt överraskad. Mjuka pommes är det i Belgien och NL också, kanske de inspirerats därifrån. Jag kollar aldrig in brödalternativen eftersom de aldrig är glutenfria… När vi var på Madeira var jag så sugen på sötpotatisbrödet som såldes nybakat i alla små bodar.
Bolo do Caco är verkligen gott och svårt att motstå när man känner doften sprida sig från de små bodarna i Funchal. De flesta verkar fortfarande blanda in kokt sötpotatis i degen på traditionellt vis och det bidrar definitivt till brödets speciella konsistens och smak. En del Bolo do Caco som man kan hitta i snabbköp kan dock vara ”fusk” (bakat på vetedeg) vilket är lite trist.
Vi har bakat Bolo do Caco själva som blivit hyfsade, men det ska egentligen vara sötpotatis med vitt kött och det ser vi nästan aldrig i butikerna här. Jag har sett att det finns recept på glutenfria Bolo do Caco som fått bra betyg, men de har använt ett antal olika mjölsorter och verkat lite komplicerade. Kanske värt att prova någon gång ändå om du blir sugen? 😊
Jag har inte hittat något recept med bara sötpotatis, vetemjölet behövs väl för den härliga fluffigheten. Nu rinner det i mungipan igen när jag googlar. Vetemjöl går ju alltid att ersätta med andra saker, men det blir inte samma sak, vissa bakverk ska inte göras glutenfria och jag kan tänka mig detta är ett sånt. Men kan ju vara värt att prova nån gång absolut!
Två fullpoängare av tre möjliga får väl räknas som ok, när den tredje ändå hade bra mat även om prisnivån var i högsta laget. Maten på dina bilder ser verkligen god och lockande ut så det är tur att vi nyss ätit en rejäl måltid. Härligt med en bra restaurang i er hemby om ni blir sugna på en utekväll…
Det är absolut okej! Det är roligt att ha en till restaurang att kunna besöka i närområdet.
Här fick man verkligen njuta också med ögonen – ögonmat med andra ord 🙂
En sådan speciell och annorlunda burgare!
Chokladefterrätten hade jag gärna smakat på.
Vad roligt att höra, ja det var en god hamburgare och snyggt presenterat också. Choklad är så gott!
Trevligt med utemiddagar!
Det lät ovanligt dyrt med indiskt! I min värld är indisk mat relativt prisvärt, men alla matpriser springer iväg…
Trevlig helg!
Ja det är trevligt med restaurangbesök ibland och särskilt indiskt 🙂 Tack detsamma!
Vilka trevliga restauranger ni hittat! Lite synd att pommes fritsen inte var krispiga där, men ändå snyggt att bygga på höjden måste jag säga!!
Ja det var trevligt! Pommesen här påminner om de i Belgien och NL, inte min favorit, men det är överraskande och gott när de är smala och krispiga istället.
Oj så gott allt ser ut, mums =D
Det var väldigt gott!
Vilka härliga foton på maten, allt ser väldigt gott ut! Förutom chokladmoussen, men jag är ju inte mycket för choklad tyvärr, om det inte är marabou, konstig är jag!
Trist med hög ljudnivå, förstår precis hur jobbigt det är! Men är maten bra så går man ju ändå tillbaka!
Ha det gott!
Men att inte gilla choklad, det är ovanligt och härligt uppfriskande! Förstår du har det extra jobbigt med hög ljudnivå, maten är verkligen det viktigaste. Tack detsamma!
Två av tre var ju ett väldigt bra utfall ändå. Så trist med bemötandet. Att rycka menyerna ur händerna på en är lika trist som när tallrikarna tas bort innan man hunnit äta upp allt. Har hänt mig flera gånger att jag fått säga till att ”jag är faktiskt inte klar ännu”. Ganska märkligt att de inte hade glutenfritt bröd. Det måste ju vara väldigt vanligt att många vill ha. Det blev ju ett tjusigt torn men synd att inte pommesarna var krispiga.
Kram
Det håller jag med om. Nej det är inte märkligt att de inte har glutenfritt bröd, det är väldigt ovanligt att jag kan få glutenfritt här. Väldigt tjusigt torn tycker jag. Kram
Mums! Enkla luncher blir det ibland i Göteborg, i helgen trerätters med dottern.
Gott och trevligt med 3-rätters med dottern.
Oh how sad to read about your experience in Almancil. The food is, without doubt expensive; I paid €245 for four of us last month. Although that did include €25 for 2 langustine which we wouldn’t normally have, nor 2 bottles of wine. Still €50pp is still expensive for lunch. It was interesting to read about other’s annoyance at Chef’s persistent present at the table, talking about himself. And yes, I have felt that too. x
Yes the food is expensive but also delicious. That was not a nice check to pay. yes it can be a bit annoying, at least after the first time 🙂 See you soon xx
Tycker faktiskt att det är väldigt roligt med matbilder.
Blir ofta sugen på mat då, fast jag har lite svårt för allt runt mat i mitt eget liv.
Gillar alla fina detaljer på bilderna.
Tack Anna
Det är en utmaning med matbilder tycker jag, och det är ju kul! Tack!
Tre bra restauranger är inte illa när man väljer bort viss kost. Kanske allt inte var helt perfekt men närapå. Priset är viktigt men någon gång ibland kan det ändå vara värt att kosta på sig lite. Men då kanske systerrestaurangen vinner med sitt bättre bemötande. För servicen betyder mycket.
Kram
Det är väldigt glädjande att hitta ställen jag kan äta på, picky som jag är. Lär absolut återvända till den i Vilamoura, men inte på ett tag nu. Kram